» hu.Tutorial Introduction
This site relies heavily on Javascript. You should enable it if you want the full experience. Learn more.

hu.Tutorial Introduction

English | Russian | Japanese | Italian | Korean | Mandarin | Spanish | Greek | French

The original english version of this page is newer and may contain information this translation does not have! Click here to view the english version.

Szóval először nyitod meg a vvvv-t és csodálkozol hogy hogyan tovább, hogyan tudnád eredményesen használni? A vvvv alapjai 20 perc alatt elsajátítható és kb ennyi idő az első tutorial.

Vigyázz! Kész! Rajt!

Első alkalommal a vvvv megnyit egy minta patch-fájlt ami bemutatja valamelyik node használatát. Ha már eleged van belőle egyszerűen töröld az Args.txt fájlt a vvvv mappájából. Zárd be a programot (ALT+F4 (nincsenek az ablak sarkán a jól megszokott 3 lecsukás, teljes képernyő, bezárás gombok ne is keresd őket)), ha megkérdezi hogy el akarod-e menteni a változtatásokat csak nyomd meg a Don't save and Close gombot egyelőre.

Indítsd újra és egy szűz üres szürke ablak fog megjelenni, név szerint Patch. Üdv a vvvv-ben.

Video tutorial: Starting vvvv for the first time]

Előhang

vvvv szöveg helyett grafikus elemeket használ egy program felépítéséhez, ezek a programok pedig patch-eken belül futnak. Csomópontok úgynevezett nodes-ok képviselik a különböző műveleteket és funkciókat, és ezeket a node-okat links-ekkel lehet összekötni. Így létrehoztunk egy struktúrát ami az egyik node-ból adatot küld a linken keresztül a másikba.

Egy node alapból generál vagy feldolgoz adatokat majd kiadja őket. Minden node tetején előfordulhatnak bemenetek vagy az alján kimenetek amiket kicsi sötétszürke kockák úgynevezett pins-ek vagy inlets/outlets ábrázolnak.

Szöveges programozással összehasonlítva a bemenetek egy függvény paramétereinek, attribútumainak felelnek meg a kimenetek pedig a függvény visszatérési értékének tekinthetők.

Ennyit az elméletről. A következő tutoriálban mindezt megnézzük gyakorlatban is.

anonymous user login

Shoutbox

~1d ago

systray27: @Udo2013> Wow that's beautiful!

~7d ago

mediadog: @tonfilm Thanks! Need to kill a specific vvvv instance, so that enables "taskkill /FI "WINDOWTITLE eq (title)"

~7d ago

tonfilm: @mediadog you can use the VVVV (VVVV) node for that

~8d ago

mediadog: Wasn't there a commandline switch to set the window title instead of the random characters? Can't find it

~9d ago

synth: @tonfilm Awesome, thanks!

~9d ago

tonfilm: @synth yes, if you have a valid ticket for #node20 you will have access to all workshops and their recordings: https://20.nodeforum.org/tickets/

~10d ago

synth: Is there a recording of the Procedural Graphics , and can one buy it somewhere?

~11d ago

david: And finally.... Realtime graphics with Stride 3D – The Fundamentals with the developers https://tinyurl.com/y4utxhyv

~11d ago

david: @sebescudie teaches us: Machine Learning with RunwayML and vvvv. https://tinyurl.com/y66zn3h7